logo samen voor kruibeke

Samen verder bouwen aan...
een bruisend Kruibeke

Weet je waarvoor Kruibeke in de wijde omgeving bekend staat? Voor jullie talrijke spetterende initiatieven. Jullie, de onderbuik van Kruibeke, creëren onze samenhang. Sinds mensenheugenis brengt elke generatie of lichting Kruibekenaren z’n spontane initiatiefnemers voort. En daar mogen wij terecht heel fier op zijn. Ter illustratie: na de grote steden telde Kruibeke in 2017 het grootste aantal zomerbars. En niet de minste. Jouw positieve energie blijven wij graag mee vormgeven. Daarom zal de ploeg van de burgemeester voor de komende jaren een evenementencoërdinator aanstellen. Om al deze positieve energie in goede banen te leiden.

Kruibeke is een dorp om trots op te zijn en daar bouwen we elke dag verder aan. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dus ook voor onze kinderen moet Kruibeke zo leefbaar mogelijk blijven. SamenVoorKruibeke brengt binnenkort elke jeugdvereniging onder in nieuwe gebouwen. Elk weekend spelen honderden jongeren samen. Dat moet voor ons in de beste, en veiligste omstandigheden kunnen. In de wijken, dicht bij waar de kinderen wonen, poten we speelpleinen en speeltuigen neer. Om ook de speelse energie veilig te kanaliseren.

Bruis je van sportieve energie? Ook dan zijn wij jouw klimrek hogerop: we gaan verder met een drastische verbetering van de sportinfrastructuur. SamenVoorKruibeke gaat door met het aanleggen van kunstgrasterreinen zodat je optimaal kan sporten, nieuwe mountainbikeparcours, mogelijkheden voor skaters en de verhuizing van KOFC Rupelmonde naar een nieuw terrein in de Broekstraat. We zorgen voor voldoende capaciteit door de sporthal uit te breiden met een bovenzaal en voorzien een alternatief voor de blaashal.

Of voel je het cultureel kriebelen? De ploeg van de burgemeester trekt graag de organiserende en ondersteunende lijn van de vernieuwde cultuurdienst door. We maken onze gebouwen zo multi-functioneel mogelijk zodat de vele verenigingen er hun thuis kunnen vinden. Tevens bouwen we een gemeenschapscentrum in het centrum van Kruibeke, naast het gemeentehuis. De kerken bijvoorbeeld, die zowel een prachtig decor zijn voor concerten, maar waarbij we evengoed respect tonen voor hun oude traditie en geschiedenis.

Samen Voor Kruibeke heeft oog voor àlle Kruibekenaren. Ook zij die het om welke reden dan ook moeilijk hebben om aansluiting te vinden bij de Kruibeekse gemeenschap. We bekijken daarom samen met de verengingen hoe we de drempel om deel te nemen of lid te worden, kunnen verlagen.

Kruibeke, parel aan de Schelde, moeten we het nog zeggen? Op een steenworp van Antwerpen, de toegangspoort tot ‘het Soete land van Waes’, waarover onze middeleeuwse Graventoren in Rupelmonde waakte. Met de aanleg van het gecontroleerd overstromingsgebied in onze polders – een project waaronder we van meet af aan mee onze schouders hebben gezet – hebben we er een enorme troef bij. En die spelen we graag uit aan ieder die het horen wil. Vanuit onze aangename dorpskernen voorzien we een vlotte toegang naar de polders, waardoor bezoekers er niet langs wandelen, maar echt blijven hangen. En waar ook jij als Kruibekenaar bij wint, zodat de Polders de achtertuin blijven van alle Kruibekenaren. Kortom, een dorp waar traditie en toekomst elkaar de hand geven.

SamenVoorKruibeke ziet zichzelf als een ploeg, een team, met maar één agendapunt : Kruibeke beter maken. Die ploeg, dat zijn wij en jullie samen. De burgemeester is onze coach; een coach die steeds klaarstaat, open communiceert, goed luistert, slim bijstuurt, fietst tussen zijn burgers en zijn beste mensen het veld in stuurt. En die beslist wanneer nodig.

SamenVoorKruibeke, dat is ‘de ploeg van de burgemeester’.
En oh ja, wij besturen én wonen hier geire. Effenaf!